Rijndert van Woudenberg

Rijndert van Woudenberg

Rijndert van Woudenberg (1967), gevestigd in Amsterdam en Tokio, is componist en gitarist, artistiek leider en oprichter van de stichting Via Nobel en directeur/oprichter en docent van de privé-muziekschool Muziek in Amsterdam.

Van Woudenberg studeerde klassiek gitaar bij Lex Eisenhardt en jazzgitaar bij Hans Kunneman aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Aan hetzelfde conservatorium heeft hij compositie-, directie-, harmonieleer- en instrumentatielessen gevolgd. Later (privé) voortgezet bij Rutger van Leijden en Geert van Keulen. Bij het London Sinfonietta volgde hij de dirigententraining voor groepsimprovisatie.

Zijn composities worden uitgevoerd in binnen- en buitenland. Hij treedt regelmatig op als gitarist en werkt naast zijn eigen ondernemingen op projectbasis als muzikaal leider, gitarist en componist. In de afgelopen drie decennia componeerde Van Woudenberg voor tal van solisten en ensembles in binnen- en buitenland. Sinds het succes van de opera ‘Maybe Tomorrow’ in 2009 in Tokio gingen veel werken (Petrarca, Beyond the Rainbow (Requiem), Dharma, Forest Ways, Desiderata) eerst in Japan in première voordat deze in Europa werden uitgevoerd. Naast het schrijven van muziek voor (jeugd-)theater (o.a. het Muziektheater Collectief en Eigen Werk van Pieter Tiddens), commercieel werk voor bijvoorbeeld Nike en werk voor documentaires componeerde hij muziek voor film. De dansfilm ‘Perron 13’ (2015 – NTR/Cinedans/Blackframe) won in 2017, na 45 internationale vertoningen op filmfestivals, vijf prijzen.

Website by fayst